PUNTA PRIMA – IDYLLINEN LOMAKYLÄ


Menorcan lomallamme majoituimme neljän tähden lomaresortissa Occidental Menorcassa Punta Priman kylässä. Punta Prima sijaitsee aivan Menorcan eteläkärjessä lähellä saaren pääkaupunkia ja sieltä löytyy mukava hiekkaranta. Tämä useiden muiden rantojen ohella oli tupaten täynnä turisteja, joten paras aika rannalla oleiluun on aikaisin aamulla tai illalla auringonlaskun aikaan. Hotellilta rantaan oli vain muutaman minuutin kävelymatka. Rannan tuntumasta löytyi muutamia ravintoloita, marketteja, autovuokraamoita ja apteekki, joka tuli meille reissun aikana turhankin tutuksi "muutaman" ampiaisenpiston ja auringon polttaman ihon takia.
  Punta Prima oli ihan mukava, todella rauhallinen paikka, mutta mikäli joskus päädymme uudestaan Menorcalle, haluaisin majoittua jossakin cala Galdanan lähistöllä.

LUE MYÖS:
Hotellimme Occidental Menorca oli todella mukava. Hotellin alueelle pääsi vain kulkemalla vastaanottorakennuksen läpi, joten paikka tuntui todella turvalliselta. Hotellin alueella oli kolme uima-allasta ja lasten allas hieman erillään muista. Allasalueiden lähellä oli myös oma baari. Lisäksi hotellista löytyi spa (jossa mekin kävimme nauttimassa rentouttavan hieronnan), kuntosali, pieni jalkapallokenttä, tenniskenttä ja koripallokenttä. Hotellilla oli myös parkkipaikka, jonne sai vuokra-skootterin parkkiin viideksi päiväksi 25 eurolla. Hotellin huoneet sijoittuvat erillisiin rakennuksiinsa, jotka oli nimetty Menorcan eri kylien mukaan. Me majoituimme Fornells-nimisessä rakennuksessa. Ensimmäinen huoneemme oli maatasossa, mutta reissun toisena aamuna pienen pienet keltaiset muurahaiset valtasivat huoneemme. Niitä oli aivan joka paikassa, sängyssä ja meidän tavaroissamme. Todennäköisesti muurahaiset olivat tulleet sokerinnälkäisinä huoneeseemme roskikseen heitetyn karkkipussin perässä. Hotellin henkilökunta onneksi oli todella avulias, saimme vaihtaa huonetta kolmanteen kerrokseen. Lisäksi siivooja myrkytti uuden huoneen, jotta sain mielenrauhan, eikä näitä pieniä "ystäviämme" eksynyt huoneeseemme enempää.
Meillä oli matkallamme puolihoito, johon siis sisältyi aamupala sekä illallinen. Aamupala hotellilla oli todella hyvä, mutta päivittäin vaihtuva illallinen puolestaan ei ollut mikään makunystyröitä hivelevä. Illallisella oli mahdollista saada myös Italialaista ruokaa, eli tässä tapauksessa pizzaa ja pastaa, jotka olivat mielestäni parempaa kuin muu mauton buffetruoka hotellissa. Tuomas oli tästä hieman eri mieltä, mutta eihän me samoja ruokia aina nautittukaan.
Me vuokrasimme viideksi päiväksi skootterin, jolla kiersimme Menorcaa ympäriinsä. Kilometrejä kertyi useampi sata näinkin pienellä saarella. Vuokrasimme skootterin Cooltra.com -sivustolta ja se maksoi 240e, johon kuului ilmainen peruutus. Itse vuokraamo, josta haimme skootterin oli noin 500 metrin matkan päässä, samalla kadulla kuin lähikauppammekin. Paikan päällä piti vielä maksaa 150 euroa omavastuusta, jonka kylläkin sai takasin kunhan palautti skootterin takaisin ehjänä.
Jonkin näköinen menopeli on kyllä välttämättömyys, mikäli ei halua vain tylsistyä hotellissa tai lähirannalla. Skootterin vuokraajan kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että joudut väistämättä ajamaan suurissa nopeuksissa yhdessä bussien ja rekkojen kanssa. Jos haluat tuntea olosi hiukan turvallisemmaksi tien päällä, kannattaa valita auto.

Vinkki! Kannattaa ladata puhelimen sovelluskaupasta maps.me karttasovellus. Näin et eksy reissunpäällä, sillä sovelluksen avulla voit navigoida myös ilman internettiä.


Kommentit

Suositut tekstit